Komplex tartalomszolgáltatás előnyei IP alapú fejállomás platformon


Digitalizálás – kulcsszó és követelmény bármely tartalomszolgáltató irányából nézve. A képi tartalom választékának folyamatos növekedése, a minden irányból érkező elektronikus információ áradat feldolgozása, és a videó tartalom közvetlen digitális szolgáltatásába belépő földfelszíni adóhálózat üzemeltető és telekom vállalatok kikényszerítik a technológia és szemléletváltást a hagyományosan televíziós programtartalmat továbbító kábeltévé szolgáltatóktól.


A mai modern tartalomtovábbító hálózatoktól egyaránt elvárt a klasszikus alapszolgáltatást nyújtó analóg televíziós jelátvitel, valamint a széleskörű és bővített szolgáltatás állománnyal rendelkező digitális TV programok továbbítása, optimális esetben akár a kedvező árú DVB-C és egyidejűleg a legmodernebb IPTV szolgáltatás.


Az analóg jelátvitel kedvező elemei az alacsony beruházási költség, valamint a lakáson belüli tetszőleges oszthatósága. Egyúttal a hátrányt a programtartalmi csoportok értékesítése a hozzáférés menedzselése, valamint a tartalom számának fizikai korlátja jelenti. A DVB-C digitális tartalmat az analóg RF koaxiális hálózaton a hálózat átalakítása nélkül tudjuk megvalósítani, előfizetői STB alkalmazással. Egyidejűleg a kapacitási problémák is megoldódnak (8 pr./analóg csatorna) valamint a hozzáférés korlátozás, így a tartalom értékesítése is megoldott, továbbá a HD programok is elérhetők természetesen HD kompatibilis Set Top Box használatával.


A DVB-C platformon azonban az interaktivitás csak rendkívül nagy számú DVB előfizetővel oldható meg gazdaságosan, ezért a prémium interaktív szolgáltatások indítását javasolt IPTV szolgáltatással Metro Ethernet hálózaton elindítani.


Mindezen szolgáltatások létrehozhatók egy vételi fejállomás platformról, vagy akár továbbított IP tartalomforrásról, egy kedvező költségű közös fejállomás alkalmazással, ahol a szolgáltatás típusától függő tartalom kijátszó berendezést alkalmazunk.


A rendszer kulcseleme az Appear TV SC2000 típusú IP streamer fejállomása, mellyel költséghatékonyan és kiváló minőségi és megbízhatósági szinten lehetőségünk van a broadcast programok vételére és IP streamelésére.


Az IPTV szolgáltatáshoz a Middleware és VOD szerver alkalmazáson keresztül a LN hálózaton tudjuk kiszolgálni az előfizetőket HD IPTV STB-ok használatával.


DVB-C szolgáltatáshoz az Apear TV IP kimenetéről látjuk el az ARRIS D5™ UEQ EdgeQAM berendezést, mely IP VPN kapcsolaton keresztül beszerzett hozzáférés korlátozási adatokkal ellátva DVB-C multiplex programcsomagokkal látja el a koaxiális előfizetői hálózatot. A DVB-C programok szolgáltatásához kedvező árú STB-ok alkalmazhatók, a programok értékesítését magyar nyelvű előfizetői menedzsment szoftveralkalmazás teszi lehetővé.


Analóg programokat az ARRIS D5™ berendezés QAM kimenetéről kompakt és kedvező árú ASTRO V-16 QAM/PAL fejállomás alkalmazással tudjuk megoldani, egyidejűleg a földi analóg programok vételével és továbbításával.

Digitalizálás kivételesen egyszerűen !digiegyszeruen.htmldigiegyszeruen.htmlshapeimage_9_link_0shapeimage_9_link_1
Miért DigiHead?miertdigihead.htmlshapeimage_10_link_0
Ismertetőkismertetok.htmlshapeimage_11_link_0
A fejállomásshapeimage_12_link_0
Elérhető programokprogramok.htmlshapeimage_13_link_0
Elérhetőségeinkelerhetoseg.htmlshapeimage_14_link_0
Mit nyújt önnek a
DigiHead szolgáltatása?mitnyujt.htmlmitnyujt.htmlshapeimage_15_link_0shapeimage_15_link_1
Galéria
galeria/galeria.htmlshapeimage_16_link_0